+45 20 82 60 87 kim@bimkim.dk

Revit template – Mindre arkitekt

Hvorfor en Revit template?

Som beskrevet i et af mine andre indlæg, er en template rigtig vigtig til Revit (Se indlæg her). Det er bl.a. i templaten vi kan optimere på vores tegnestuearbejde. Vi vil jo gerne være effektive og konkurrencedygtige på vores tegnestue.

Hvad er det vi bør priortere i vores template og opsætning?

En af de helt afgørende faktorer for at vide hvor vi skal sætte ind i vores template, er hvilken virksomhed vi er. Vi skal kigge på hvilke opgaver vi løser og hvilke opgaver vi ønsker at løse. En god strategi for tegnestuen er nødvendigt for at få det optimale ud af sin template og øvrig tegnestueopsætning i Revit. Selvom det er individuelt for hver enkelt tegnestue, vil jeg prøve at beskrive hvilke emner der kan være interessante at kigge på i templaten for en mindre arkitekt.

Emner til Bim Template – mindre arkitekt.

Som nævnt kan jeg kun generalisere for hvad jeg plejer at se som interessant når jeg hjælper en mindre arkitekt, med at optimere deres Bim template. Nedenstående liste kan hjælpe med inspiration omkring netop din tegnestue. Kig den igennem i forhold til netop din tegnestue og se om du kan bruge det.

Overordnet tegnestueopgave Funktion i Revit Beskrivelse af tilpasning
Styring af etagehøjder Levels Niveau planer i projektet.
Opsætning og navngivning af billeder til færdige tegninger. Views Planer, ceiling plans, facader, 3D views. Snit kan også forberedes, hvis man ved hvad de skal hedde.
Vægge, men overvej hvilke vægge der bruges mest. Wall Vægge kan forberedes med til skitser og byggesager på samme vægge. Opsætning af vægkomponenter, samlinger af vægge, materialer, tykkelse, ind- og udmuringer, anlæg til etagedæk, stug, fodlister og border.
Døre og vinduer Door Windows Indsæt mest brugte vinduer og døre.
Dæk Floor Opbygning og tilpasning af dæk. Dæk kan forberedes med opsætning af dækkomponenter, samlinger med vægge, materialer, tykkelse.
Glasfacader Curtain wall Rammekonstruktion, felter, døre, vinduer.
Trapper Stairs Forbered de mest brugte trapper med materialer, trin- og optrinsopbygning, profiler til opbygning og konstruktionsregler. Der kan også tilføjes gelændre
Gelændre Railing Poster, balustre, mellemplader, “håndtag”, materialer, profiler og tilknytning til trapper.
Arealer Room Beregningsmetoder og tekster til rum. Egenskaber til eventuelle skemaudtræk.
Målsætning Dimension Tekstyper og størrelse, linietyper, tilslutning af mål og målmarkeringer. Kig evt. også på kotepile.
Detaljer Detail group Foruddefinere mest brugte detaljer.
Standardudtræk Tag by category Tekster der kan udtrække egenskabsdata som vægnavn, vindues- og dørnumre og andet godt.
Signaturforklaringer Legend De mest brugte signaturforklaringer.
Mængdeudtræk Schedules Opsætning af skemaer og egenskabsdata i relevant omfang. Det kunne være bestilling af vinduer/døre, vægtyper, bestilling af diverse materialer og måske prisberegninger.
Materialer til grund Site Opbygning af eks. græs, træterrasse, fliser og asfalt.
Generelt Material Relevante materialer til øvrige objekter. Vigtigt med en god struktur, også i forhold til component families.
Egenskaber Project parameters og shared parameters Sørg for at at parametre til relevante objekter er oprette. Også delte objekter på tværs af flere filer.
Projekt enheder Project units Opsætning af hvilke enher og decimaler vi arbejder med.
Tidsplanlægning Phases Opsætning af tidsforløb, filtre og overrides.
Tegningshoveder og papirstørrelser Titleblock Definer papirstørrelser og informationer til tegningehovedet.

Vigtigt

En Revit template er og vil altid være individuel. Der er ingen der kan forudse hvad du som virksomhed gerne vil bruge i Revit. Det betyder også at listen ikke er komplet, men brug den som inspiration.

Hvor kan bimkim.dk hjælpe?

Mangler du hjælp til strategien så kig her

Har du udfordringer med din template eller ønsker hjælp til ovenstående, så kig på nedenstående: