+45 20 82 60 87 kim@bimkim.dk

Revit template – Hvorfor er det vigtigt?

Hvad får du ud af dette indlæg om en Revit template?

Revit template, hvad er det og hvorfor er det så vigtig? Lad mig fortælle dig lidt om hvorfor en god template kan gøre hverdagen noget sjovere og meget nemmere for dig på tegnestuen. Både for dig der skal bruge Revit, og dig der skal kigge regnskaberne igennem og se på om i tjener penge.

Optimer dit arbejde på tegnestuen.

Igennem de sidste cirka 25 år har jeg arbejdet med Cad og BIM systemer. Det være sig som bruger, administrator samt mere end 15 år som konsulent/underviser. Det jeg tænker er vigtigt på en tegnestue, kan være forskellige ting, men overordnet set er det oftest hastighed, få fejl og evnen til at skabe værdi for bygherre der er vigtigt. Det er her templaten kommer i spil. Når jeg som bygherre, søger hjælp til et byggeprojekt, har jeg brug for, at mine tegninger er rigtige. Dernæst ønsker jeg naturligvis ikke at betale mere end nødvendigt for opgaven. Løsningen på en effektiv og værdiskabende tegnestue er som oftest et godt og effektivt workflow. Den tegnestueopsætning du bruger i Revit er en vigtig spiller for et godt workflow. Templaten i Revit er en stor del af den tegnestueopsætning. Det er min klare overbevisning at ved forberedelse, kan langt hovedparten af opgaverne i en projektering, løses med ganske få ressourcer. Templaten er et vigtigt element i at forberede projektering i Revit.

80 procent af dine opgaver i Revit, kan løses med 20 % af dine ressourcer.

 

 

Templaten er et af grundelementerne i en effektiv og succesfuld brug af Revit

Hvordan får jeg en effektiv Template til Revit?

Der er specielt 2 ting der er vigtige omkring en effektiv Revit template:

Revit strategi: Først og fremmest skal er det vigtigt at vide, hvilken type opgaver vi gerne vil løse med Bim. Lad mig her understrege at Bim er et nyt og andet stykke software, end hvad vi tidligere har været vant til i byggebranchen. Nye muligheder betyder, nye måder at anskue tegnestuen på. Nye anskuelser giver en større effektivitet på tegnestuen. Søg mulighederne og løft niveauet din tegnestue.

Revit tegnestueopsætning: Revit indeholder et hav af muligheder for at effektivisere. Templaten er en af de muligheder. Som nævnt tidligere i dette indlæg, så kan vi i vores template forberede de opgaver vi ønsker at udføre. Lad mig bruge vægge som et eksempel. I min template kan jeg forberede de vægtyper jeg ønsker at arbejde med. Jeg kan eksempelvis opdele væggene i lag af materialer, tilknytte fodlister, forberede bagmuren så dækelementer kan ligge af på den, forberede ind- og udmuringer, lave både en skitsevisning og en detailvisning af væggen samt styre måden væggene kobler sammen på. Det er bare nogle få eksempler på, hvordan en Revit template kan forberedes, men også et svar på hvorfor der er så meget at hente fra en tilpasset template. En Revit template kan blive yderst effektiv.

Forskellige virksomheder har forskellige behov.

Jeg hører ofte at virksomheder, der laver forskellige typer bygninger, ikke kan drage fordel af at tilpasse deres template. Det er jeg i bund og grund ikke enig i. Der er min erfaring at der alle steder er, opgaver der udføres gentagne gange omkring skitsering og projektering. Det handler om at have et klart billede af, hvilke opgaver der skal løses. Herefter kan vi kigge på, hvilken opsætning der med fordel kan tilpasses i templaten. Der er i mine øjne en lang række muligheder for at optimere for alle virksomheder. Mulighederne ligger bare forskellige steder, alt efter hvilken virksomhed du sidder i.

Er du en mindre arkitekt, så kig med for at se et forslag til relevante emner til en template her.

Mangler du hjælp så kig her.

Ønsker du hjælp til ovenstående tilbyder jeg gerne min assistance. Det kan foregå på flere forskellige måder:

Strategiplanlægning: Bestil et strategimøde på https://bimkim.dk/bestille-et-strategimoede/

Hjælp via fjernsupport og/eller hjælp hos dig på baggrund af en timepris/dagspris. Se mere her

God arbejdslyst med Revit ude i den ganske danske land.

Med venlig hilsen

Kim Buchhave Strøiet

Bimkim ApS

+45 20 82 60 87